Consiliere Carieră

Visează la început de an

Am fost crescuți să credem că suntem speciali. Și, după cum spunea George Carlin, “dacă toți suntem speciali, atunci se pierde ideea de a fi special”.

Insă cu siguranță putem spune că fiecare dintre noi este unic. Cum exprimi unicitatea ta în lumea asta mare depinde doar de tine și ține de un vis pe care fie l-ai descoperit, fie urmează să-l descoperi. Nu trebuie să schimbi lumea întreagă, dar dacă vei contribui măcar puțin la lumea în care tu trăiesti, vei fi fericit și vei avea sentimentul că și tu contezi.
Vorbesc despre a ști ce vrei să faci în viață, despre încotro să te îndrepți când îți cauti un alt job. Înainte de a te apuca sa îți cauți un nou job trebuie să știi încotro vrei să te duci.
De ce este atât de importantă direcția?
Să vă spun o poveste: eu nu am știut să merg pe bicicletă până la 30 de ani. Am încercat cand eram mică și în vacanță la bunici, însă a fost o experiență în care m-am lovit și n-am mai încercat după aceea. Până într-o vară când eram cu un grup de prieteni la mare și a venit vorba despre biciclete. La un moment dat am spun că nu știu să merg și unul din prietenii mei s-a angajat să mă învețe. Am fost sceptică, dar m-am abținut de la comentarii.
Zis și făcut: la întoarcere în București ne-am întâlnit și, după vreo oră în care prietenul meu a alergat pe langă bicicletă, am reușit să merg singură.
Să înveți să mergi pe bicicletă adult fiind este ceva mai complicat decât când ești copil. Îți pui tot felul de întrebări si probleme la care dacă nu găsești răspuns, te macină și pot fi o pierdică în a reuși. 2 lucruri au fost foarte importante pentru mine în această nouă experiență: să îndrepți ghidonul în partea în care se înclină bicicleta, deși pare nenatural, și să țin privirea în față la câțiva metri, în direcția în care vreau să merg. Acolo unde ți se duce privirea, ți se va duce și bicicleta! Fără direcție efortul poate fi în van. Nu vei ajunge nicăieri.
Acum, dacă ne întoarcem la visul legat de carieră, a ști direcția în care vrei să te îndrepti te ajută să mergi mai departe cu forță și entuziasm și ai toate șansele să ajungi!
Încearcă să arunci la coș (de hârtie sau de baschet) cu ochii închiși. Încearcă de 10 ori și notează de câte ori ai reușit. Apoi aruncă la coș cu ochii deschiși și îndreptați către coș. Va exista cu siguranță o diferență și la fiecare nouă aruncare vei putea să îți îmbunătățești aruncarea.
Află ce îți dorești să faci și mergi cu toată puterea în acea direcție. Asta este urarea mea pentru voi in 2016! ?